Jan Kies

Kapsalon - Dames & Heren
 
 

Jan denkt hardop


 

2006-01-24 - Voortzetting lage BTW-tarief onder voorbehoud

 

De Europese Raad van Ministers van Financiƫn (ECOFIN) heeft op 24 januari 2006 onder voorbehoud overeenstemming weten te bereiken om het experiment met het lage BTW-tarief op arbeidsintensieve diensten te verlengen tot eind 2010.

 

De ECOFIN heeft vandaag onder voorbehoud een positief besluit genomen over voortzetting van de lage BTW tot en met 2010. Medio 2007 zal een evaluatie plaatsvinden van het experiment op het gebied van de effecten op de arbeidsmarkt, werkgelegenheid en de werking op de interne markt van de Europese Unie.


Struikelblok was dit keer niet langer de opstelling van Duitsland, maar die van een drietal nieuwe lidstaten die zelf op het laatste moment nieuwe sectoren wilden toevoegen aan de lijst met lage BTW-tarieven. De overige landen konden daar niet mee instemmen. Zoals bekend, is echter voor het nemen van een definitief besluit in dit geval unanimiteit noodzakelijk.


Daarom is dit keer door 22 lidstaten een positief besluit onder voorbehoud genomen. Dat wil zeggen dat de drie lidstaten die nog tegen zijn, tot het eind van de week de tijd hebben gekregen om alsnog akkoord te gaan. Intussen wordt er alles aan gedaan om eind deze week tot een definitief besluit te komen. Als dat niet gebeurt, zal de definitieve beslissing in februari of maart moeten worden genomen.


Vanzelfsprekend zal de ANKO voor en met u het vervolg van deze besluitvorming nauwlettend volgen.

 

Oude gedachten:
 
7-6-2017- Geef mij maar een Seiko...

 

12-5-2017- De knip is van de deur...

 

4-4-2016- Stofzuiger....

 

25-3-2016- Wij zijn inmiddels een halfjaar verder. De verhuizing Koning...

 

 
 
Het interieur is is ontworpen en handgemaakt door (mijn broer) Fred Kies