Jan Kies

Kapsalon - Dames & Heren
 
 

Jan denkt hardop


 

2011-05-23 - EEN DAGJE PER JAAR OP CURSUS!

 

Bedrijfs hulp verlening of was het Brandje hulp verlening!

 

Daar zit je dan op maandag ochtend half tien je kater van de zondag te verwerken op een cursus BHV (bedrijfs hulp verlening). Tussen allemaal kakelende kippen, wat een herrie van allemaal mensen die volgens mij een dagje uit zijn!


Negen opdrachten liggen er klaar het is een grote groep het ziet er naar uit dat het laat wordt! De groep wordt in vijf groepjes verdeeld en om de beurt gaan we van nummer naar nummer tot we ze allemaal gehad hebben. Gijs onze leraar weet het elke keer weer spannend te maken zodat het net is of alles weer nieuw is.


Als de dag zo eindigt zoals die begon kunnen we morgen weer opnieuw beginnen iedereen is alles vergeten en het is te hopen dat het langzaam allemaal weer naar boven komt in de loop van de dag. Na anderhalf uur is er eindelijk een pauze, heerlijk koffie en voor de verslaafde even tijd voor een rokertje.


Na de pauze wordt alles van a tot z behandeld en het blijkt dat het allemaal wel mee valt. Ook de negatieve houding slaat om naar positief zodat het toch nog een vruchtbare dag kan worden. Allemaal vreemde gezichten die toch uiteindelijk de zelfde richting uit kijken.


Je kijkt er tegen aan maar uiteindelijk komt alles goed iedereen werkt goed samen en er ontstaat een vertrouwen en er wordt hard gewerkt. Na de lunch gaan we de praktijk in. BHV brandje hulp verlening! Mooie woord speling, maar als je in het Ariestenboek kijkt zie je de fotoos, wat hebben wij, ook al was het serieus, gelachen.


Al met al een hoop geleerd, en ik moet zeggen Gijs doet het geweldig, met hart en ziel leert hij ons omgaan, aangepast op het kappersvak, met de gevaren die er kunnen ontstaan. Ik zelf ben aan het begin negatief, maar aan het eind ga ik weer tevreden naar huis omdat ik weet dat ik geleerd heb een leven te redden, en wat is dan,

EEN DAGJE VERPLICHT OP CURSUS!!!

 

Oude gedachten:
 
11-4-2020- Anderhalvemeter...

 

7-6-2017- Geef mij maar een Seiko...

 

12-5-2017- De knip is van de deur...

 

4-4-2016- Stofzuiger....

 

 
 
Het interieur is is ontworpen en handgemaakt door (mijn broer) Fred Kies