Jan Kies

Kapsalon - Dames & Heren
 
 

Jan denkt hardop


 

2013-01-21 -Baas Boven Baas!

 

Het geweldige van de dinsdag is dat het heerlijk druk is. Heel veel mensen hebben zich goed in de spiegel kunnen bekijken tijdens het weekeind en besloten snel naar Jan te gaan.

 

Dit heeft tot gevolg dat de telefoon rood gloeiend staat op dinsdagochtend. Om de beurt gaan wij naar de telefoon behalve als er een van ons met zijn handen in de verf staat. Dan ben je de klos om meerdere keren achter elkaar de telefoon op te nemen. Zo kan het gebeuren dat een knipbeurt wat langer duurt en dat je uitloopt met je volgende klant.


Wat een luxe! Tingel…linge…ling daar gaat hij weer voor de zoveelste keer… Jan Kies goede morgen met Jan. Met mevrouw van Delft, ik zou graag een afspraak willen maken om te knippen. Dat kan om 13u20 bij Remko.


Ik wilde graag bij Jan… dan wordt het morgen Jan zit al vol voor vandaag. Dan bel ik wel terug ik weet nu niet of ik morgen kan. Het vervelende is, als wij allebei met onze handen in de verf staan. Dan kan het wat langer duren voor we de telefoon oppakken. Al met al een heel gedoe. Soms zit ik eraan te denken een telefoniste aan te schaffen voor de dinsdag ochtend. Helaas kan ik mij deze niet veroorloven, dan maar het ongemak ervan.


Tingel…linge…ling Jan Kies goede middag met Jan. Met mevrouw van Delft, ik wilde bij Jan voor woensdag een afspraak maken om te knippen… dat kan om twee uur. Tot morgen middag. En voor je het weet is het woensdag middag twee uur. Een charmante grijze dame van ver in de 60 komt iets voor twee uur binnen en verteld dat ze mevrouw van Delft is.


Ik heb om twee uur bij Jan een afspraak om te knippen. Ik had haar nog nooit gezien waarschijnlijk gekomen op aanraden van een andere klant. Ik ontvang haar en zij neemt plaats aan tafel en geniet van een verse kop koffie.


Ik reken mijn klant af en ga naar mevrouw van Delft, geef haar een hand en stel mij voor. U mag plaats nemen aan de wastafel, op dat moment zegt ze, ik heb een afspraak bij de baas meneer Jan. Dat klopt zeg ik daarom mag u met mij mee. Nee bij die meneer en zij wijst naar Remko! Nee, dat is Remko ik ben Jan en ik ben de baas.


De verwarring was groot. Remko zat tot zijn oren toe in het werk en kon haar er niet meer tussen plaatsen. Bij hoge uitzondering mocht ik mevrouw van Delft knippen. Als dat maar goed gaat dacht ik!


Het was een gezellige oudere dame die al eerder geweest was bij Remko, op een moment dat ik er niet was. Mevrouw van Delft had zelf ingevuld dat is de baas. Ik moest op boksen tegen Remko een hele klus voor mij omdat wij totaal een andere stijl hebben. Eind goed al goed.


Om drie uur komt Ester binnen zij heeft een afspraak bij Samantha. Ester neemt plaats aan tafel en ik vraag of zij iets wil drinken. Ester vraagt aan mij of Samantha er niet is! Daar staat zij, waarschijnlijk heeft ze haar over het hoofd gezien. Nee, dat is Mariska zegt Ester.


Jullie snappen dat ik op dat moment een enorme lachbui kreeg, je kon mij onder de tafel vandaan vegen. Twee keer op een dag een verwarring! Na het uitgelegd te hebben aan Ester mocht de echte Samantha haar haar doen en zij heeft het zo goed gedaan dat ze het nog steeds mag doen.


Mevrouw van Delft kwam na een paar dagen terug, zij was niet zo tevreden over de baas! Nadat Remco zijn schaar op zijn manier gebruikt had, was zij ook super blij! Mevrouw van Delft komt nog steeds bij Remko. Zo zie je maar
BAAS BOVEN BAAS!

 

bijvoorbeeld op deze momenten:
 
1-1-2023- Geëerd publiek...

 

1-1-2023- Arjen was fel...

 

1-3-2021- Vakantie is voorbij: 3 maart weer open...

 

11-4-2020- Anderhalvemeter...

 

 
 
Het interieur is is ontworpen en handgemaakt door (mijn broer) Fred Kies