Jan Kies

Kapsalon - Dames & Heren
 
 

Jan denkt hardop


 

2016-04-04 -Stofzuiger.

 

Nieuwe winkel en dan moet alles nieuw.

 

Ik besloot een stofzuiger te kopen.Ik op weg naar Blokker in de Koningshoek. Eigenlijk had ik besloten geen pas meer in de Koningshoek te zetten maar op een of andere manier ging ik er toch heen en waarom eigenlijk ook niet.


Ik parkeerde mijn auto op mijn vertrouwde plekje en liep langs mijn oude winkel. Nog een paar dagen en ik moet de sleutel inleveren. Het voelde vreemd om mijn oude winkel er zo als een donker object erbij te zien staan.


Op weg naar de Blokker kwam ik verschillende mensen tegen die enthousiast vroegen hoe het ging op de Bloemhof. Het is een geweldige ervaring dat iedereen zo positief met ons mee leeft. Toch wel gaaf om als een bekende koningshoeker zo op die manier boodschappen te doen. Het geeft mij in ieder geval een goed gevoel.


Eindelijk aangeland bij de Blokker het was er stil en kon op mijn gemak opzoek gaan naar een stofzuiger. En ja hoor, achter in de winkel stonden verschillende modellen opgestapeld. Jammer dat er geen prijzen bij stonden , althans ik zag ze niet. Ik ging opzoek naar een verkoopster en vroeg haar naar de prijzen. Waarschijnlijk was zij met het verkeerde been uit bed gestapt, want ik kreeg een snauwerig antwoord: dat ik maar in het schap moest kijken.


Inderdaad op het schap stonden verschillende modellen. Het was een hele puzzel om er achter te komen of de modellen ook de modellen waren van die in de doos. Na veel wikken en wegen had ik een keus gemaakt en liep met de stofzuiger in de doos naar de kassa. De dame die zo even ervoor zo snauwerig deed, deed er nog een schepje boven op.


Ik liep al halve wegen de winkel en ik moest van haar weer terug naar de kassa achter in de winkel. Moeten er nog stofzuiger zakken bij ?, vroeg deze dame kort af. Ik antwoorde: lijkt mij wel handig! Zij liep naar het rek met de zakken en ik liep met haar mee. Geïrriteerd draaide ze zich om en snauwde je hoeft niet met mij mee te lopen, blijft daar maar staan.


Ik wist niet dat je boos zou worden , zei ik met een glimlach. Ik ben helemaal niet boos zei de dame. Een beetje vriendelijker mag je wel zijn, antwoordde ik, dit is al de derde keer in een korte tijd dat jij zo onaardig tegen mij doet. Ik was bijna van plan om mijn aankopen te laten staan. Heb ik niet gedaan. Ik heb afgerekend en zei ik hoop niet dat de piep afgaat als ik de winkel verlaat.


En ja hoor, bij het verlaten van de winkel gingen de alarm bellen af. De dame was vergeten om de doos te ontpiepen. Uiterst vriendelijk werd ik door een jongeheer bij de kassa voorin de winkel ontpiept. Ik dacht nog haal je collega er even overheen wie weet piept ze dan niet meer. Ik op weg naar Bloemhof 1A met mijn nieuwe stofzuiger.

 

bijvoorbeeld op deze momenten:
 
1-1-2023- Geëerd publiek...

 

1-1-2023- Arjen was fel...

 

1-3-2021- Vakantie is voorbij: 3 maart weer open...

 

11-4-2020- Anderhalvemeter...

 

 
 
Het interieur is is ontworpen en handgemaakt door (mijn broer) Fred Kies