Jan Kies

Kapsalon - Dames & Heren
 
 

Jan denkt hardop


 

2017-05-12 - De knip is van de deur

 

Daar kwam Gerard binnen zaterdag met een grote doos gebak. "Ik ben jarig", zei hij "en heb wat lekkers meegenomen". Zo nieuwsgierig als ik ben tilde ik de deksel van de doos langzaam omhoog en stond oog in oog met een aantal niet te versmaden tompoezen.

 

Het water liep bijna uit mijn mond. Met de aanwezige klanten hebben wij heerlijk zitten smullen. Het lekkere van een tompoes is dat hij het lekkerst is om met je handen te eten en dat je helemaal kleeft.


Er waren twee tompoezen over en ik besloot deze mee naar huis te nemen. Monique en Joyce zijn er dol op. Een mooie binnenkomer zo aan het begin van het weekeind.

Onderweg naar huis dacht ik, ik ben iets vergeten? Ik had mijn auto geparkeerd pakte mijn spullen en ik miste de doos met de twee tompoezen, die nog heerlijk in de koelkast lagen in de winkel.

Ik had geen zin meer om terug te rijden en vertelde thuis dat er twee heerlijke tompoezen in de koelkast op de zaak liggen. Helaas voor Joyce en Monique. Ik kreeg een geweldig idee wij hebben een reservesleutel liggen bij Truus voor in geval van nood.


Ik in de app met Truus. Zondag ochtend vroeg zou zij de twee tompoezen ophalen om deze samen met haar vriendin te verorberen.
Rond half tien in de ochtend kreeg ik een app van Truus dat ze de zaak niet in kon de deur zat vast. Ik kom eraan, appte ik.


Truus is een vriendin die elke zondag in de ochtend onze puinhoop opruimt zodat wij dinsdag weer fris kunnen beginnen. Ik was net wakker en vond het vervelend dat ze er niet in kon. Na een kleine twintig minuten was ik in de winkel en keek zonder een rede in de koelkast en zag daar de doos met de twee tompoezen staan.

Ik dacht dat is een geluk bij een ongeluk kan ik ze toch mee naar huis nemen voor Joyce en Monique. Ik had de doos gebak op de tafel gezet en Truus was inmiddels binnen gekomen. Het bleek dat de achterdeur op de knip zat tja dan kom je er niet in waarschijnlijk heb ik de achterdeur open gemaakt om vuil weg te brengen en daarna op de knip gedaan en vergeten hem op slot te doen en de knip eraf. Ik zei tegen Truus "Kan ik gelijk de tompoezen meenemen die ik was vergeten". "Ok Jan, is ook goed", antwoordde Truus.


Ik op weg naar huis met de twee tompoezen en dacht eind goed al goed. Vrolijk kom ik binnen. "Wat heb jij nu bij je", zegt Monique. "Dat zijn de twee tompoezen die ik gister ben vergeten." " Die heb je toch aan Truus beloofd", was haar antwoord.


Ik kon wel door de grond zakken. Op het moment dat Monique dit zei schoot alles mij weer te binnen. Ik gelijk in de app met Truus en belooft het met haar goed te maken. Zondag ochtend staat er een doos tompoezen in de koelkast en


de knip is van de deur!

 

Oude gedachten:
 
1-3-2021- Vakantie is voorbij: 3 maart weer open...

 

11-4-2020- Anderhalvemeter...

 

7-6-2017- Geef mij maar een Seiko...

 

12-5-2017- De knip is van de deur...

 

 
 
Het interieur is is ontworpen en handgemaakt door (mijn broer) Fred Kies