Jan Kies

Kapsalon - Dames & Heren
 
 

Jan denkt hardop


 

2017-06-07 - Geef mij maar een Seiko

 

Harry een statige chique man van achter in de zestig houdt van mooie dingen. Ikea is niet op zijn lijf geschreven; Harry heeft er een hekel aan om zijn handen te laten wapperen wat betreft het klussen. Daarvoor huurt hij personeel in en gaat dan achteroverleunend kijken hoe de klussen geklaard worden. Lui is Harry niet. Hij is nog steeds aan het werk.

 

Een aantal jaar geleden heeft Harry een Bentley gekocht en zo trots als hij was mocht ik hem bekijken. De Bentley stond op het parkeerterrein tussen de c eentjes en andere wat normalere auto’s. Ik mocht plaats nemen op de bijrijdersstoel en Harry op zijn eigen fauteuil.

Het kwijl liep uit mijn mond; “niets vies maken” mopperde Harry grinnikend. Alles in de auto was tot in de puntjes afgewerkt, tot een Breitling als klokje in het dashboard. Dat hoort bij deze auto’s vertelde Harry. Na enige weken zat Harry weer bij mij in de stoel voor een knipsensatie en vertelde dat hij parkeerschade had opgelopen en heel bedroefd was. Het mooie van het verhaal was dat zijn Bentley de volgende week werd overgespoten naar een bijzondere kleurencombinatie zoals er maar een paar rond rijden. En dat past precies bij Harry: net even wat anders.

Ook deze metamorfose heb ik mogen aanschouwen en ik moet zeggen: geweldig. Het viel mij op dat Harry een nieuw horloge om zijn pols had, “wat een mooi klokje draag jij Harry”. “Een Breitling, Jan” vertelde hij. “Nu ben ik in evenwicht”.

Enige knipsensaties verder had Harry weer een afspraak 14.00 uur en zoals altijd Harry is stipt op tijd. Om 14.15 uur kwam Harry met stoom uit zijn oren binnen zuchtend en steunend ging hij zitten en legde mij uit dat een van de schokbrekers het had begeven en dat hij met een slakkengangetje naar de winkel had gereden.

Na een afkoelingsperiode en een kop koffie toch maar aan het knippen geslagen. Na een halfuurtje ging Harry relaxed naar huis. Een week of acht later was Harry er weer voor een knipsensatie en ik kon het niet laten om naar zijn schokbrekermoment te vragen. Harry vertelde in geuren en kleuren dat hij de auto niet meer had: er moesten twee nieuwe schokbrekers geplaatst worden en de monteur vertelde “dan komt de achterkant binnenkort ook aan de beurt en geloof mij, en dat heb ik uit zeer betrouwbare bron, dat zijn pittige reparatiekosten”. Ben je nu op de fiets vroeg ik? Ik heb een Lexus gekocht 350 pk half benzine half elektrisch. Glimlachend vroeg ik aan Harry, wat doe je nu met je Breitling? Die ga ik verkopen! Geef mij maar een Seiko.

 

Oude gedachten:
 
1-3-2021- Vakantie is voorbij: 3 maart weer open...

 

11-4-2020- Anderhalvemeter...

 

7-6-2017- Geef mij maar een Seiko...

 

12-5-2017- De knip is van de deur...

 

 
 
Het interieur is is ontworpen en handgemaakt door (mijn broer) Fred Kies