Jan Kies

Kapsalon - Dames & Heren
 
 

Jan denkt hardop


 

2014-09-07 - Maassluis 1september 2014

 

Naar aanleiding nam mijn 40 jarige jubileum kwam deze brief in mijn brievenbus. Super mooi.

 

Vandaag is de bekende kapper Jan Kies van JanKies uit Maassluis 40 jaar eigen baas.Hij is als broekie gelijk uit militaire dienst een kapperszaak (vivreJan Kies) begonnen op de Franselaan te Rotterdam.


Dat was een gezellige tijd maar hard werken. Hij moest zelfs op de zaak slapen, gelukkig zat er een gezellige kroeg: het Schotje:.Hij leerde er Annemiek kennen zijn eerste vrouw. Na een jaar of tien kreeg Jan een tip. Er was een kapperszaak failliet in de Koningshoek. Jan besloot het roer om te gooien en nam de zaak over van de curator.


Er brak een super drukke tijd in Jan Kies Haarmode waar Jan ging stoppen met knippen(arm gebroken). maar hij miste het knippen hij wilde geen baasje spelen. Cartouche tipte Jan dat er een kleinere unit vrij kwam, zij wilden zelf dolgraag het pand van Jan Kies voor uitbreiding.


Na twee maanden verbouwen waar Jan zelf ook de handen uit de mouwen heeft gestoken werd Haararchitect Jan Kies geopend. De mensen moesten maar wennen om in die viskom geknipt te worden.


Maar eenmaal binnen was men erg enthousiast. Met een kleiner team was het prettiger werken, de medewerkers blijven trouw en zijn niet weg te slaan.


Monique kwam in Jan's leven en uiteindelijk ook in de zaak voor allerlei hand en span diensten en uiteindelijk gespecialiseerd in dreads en extensions. Totdat de moederplicht riep en Joyce kwam en zij echt voor de kids ging. Joris en Juliejan maakte het nestje compleet.


Nu breekt een nieuwe fase aan want de Koningshoek gaat eindelijk verbouwd worden maar dat betekend dat JanKies(want zo heet de zaak inmiddels al lang )weer moet verhuizen.Dit worden spannende tijden voor Jan en zijn team.


Wordt vervolgd Gefeliciteerd jan Groeten Remko Katinka Rick

 

Oude gedachten:
 
24-1-2006- Ruzie EU over laag btw-tarief kapper...

 

24-1-2006- Voortzetting lage BTW-tarief onder voorbehoud...

 

16-1-2006- Dr. Teenslipper...

 

2-1-2006- Nieuwe site met mooie verhalen en foto's...

 

 
 
Het interieur is is ontworpen en handgemaakt door (mijn broer) Fred Kies